Szakképzési kerekasztal

Servitor kitűzött céljai közt a gazdálkodástámogatáson túl a szerzetesi és egyházi szervezetek együttműködésének támogatása is szerepel. Ennek fényében 2014. tavaszától kezdve, a felmerülő  igények alapján előkészítettük a Szerzetesi Szakképzési Kerekasztalt, melyen a szakképzéseket szervező és intézményeket fenntartó szerzetesek találkoznak és osztják meg tapasztalataikat, kérdéseiket.

A szakképzési kerekasztal kitűzött célja, annak a kérdésnek a közös megválaszolása, „Hogyan lehet a szerzetesi szakképző iskolákban a legszegényebbeket felemelni és Jézushoz vezetni?" E párbeszédben a külön-külön megszületett tapasztalatok közös megvitatására adódik lehetőség.

Eddig 4 szakképzési kerekasztal szervezésében vettünk részt. Első és második alkalommal bencés, piarista és szalézi szerzetesek vettek részt a közös gondolkodáson, akikhez később a premontreiek és ferencesek, illetve a Kolping mozgalom egy tanácsadója is csatlakozott. A témában érintett intézmények képviselőit szeretettel várjuk erre az összegogásra.

Hírarchívum - Közösen képviselik érdekeiket a rendek a szakképzési egyeztetéseken


Beszállítóink: