Szakértelem, Szolgálat, Servitor

Hírek a gázár rögzítéséről szóló 12/2023. (I. 20.) Korm. rendelet kapcsán

2023. január 23.

Tisztelt Ügyfeleink!

A pénteken közzétett 12/2023. (I. 20.) kormányrendelet lehetővé teszi egyházi szervezeteknek (is) a gázdíj rögzítését a március 1-től október 1-ig tartó időszakra, amennyiben indexált áras - tehát valamelyik gáz tőzsdéhez kötött gázdíjú - szerződéssel rendelkeznek. Mivel a Servitor flotta szerződései nem indexált, hanem fix árat tartalmaznak, ezért a rendeletben foglaltak a Servitor gázflotta tagokra nem vonatkoznak, azokat nem érintik.

Azok az intézmények vagy szervezetek, amelyek  nincsenek a Servitor flottában és indexált áras szerződéssel rendelkeznek, az árfixálást 2023. január 27. 24:00 óráig igényelhetik az őket ellátó gázkereskedő honlapján megtalálható felületen. A határidő után vagy a honlapon megadottól eltérő módon leadott igényt a kereskedők nem kötelesek teljesíteni. Az igénylő űrlap és a szükséges információk az MVM honlapján ide kattintva érhetőek el, a többi kereskedő esetén kérjük tekintsék meg a cégek honlapját.

Az információkat teljes körűen a Magyar Közlöny 2023. évi 11. száma tartalmazza. Jelen hír a Servitor ÁSZF szerinti Kiegészítő szolgáltatásnak minősül.

 

 

Impresszum | Adatkezelési tájékoztató | Copyright 2023 Servitor Pro Multis Nonprofit Kft.