Óraállás bejelentés

Gáz és áram óraállások bejelentése »

Mikor lehet óraállást bejelenteni?

  • Negyedévente ( jan.5., ápr.5., júl.5., okt. 5. és az előtte lévő 10 napban.) A kiállított számláinkban csak ezen lejelentések adatait tudjuk figyelembe venni.

  • Ezen felüli időpontokban is lehetséges diktálni, adatmegőrzés céljából.

Mire érdemes figyelni a bejelentéskor?

  • A bediktált óraállásnál a tizedesvessző utáni részt nem kell beírni.

  • Eltérő gyári számra sose diktáljon! Ha mérőcsere történt az adott fogyasztási helyen, akkor a változásokat rögzítenünk kell a rendszerben és csak utána lehetséges a megfelelő helyre felvinni az óraállást.

  • Ha a diktálni kívánt mérőóra adatai nem felelnek meg az Ön által ismerttel, kérjük, hogy ezt is jelezze felénk.

  • Távmért órák esetén, függetlenül attól, hogy gáz- vagy árammérőről van-e szó, nem kell diktálni (és nem is lehet), mert az adatokat a kereskedő megküldi számunkra. Az, hogy az óra távmért-e, a számláról megállapítható. 
    Gázmérő esetén, amennyiben az E.ON számláján az "AMR elszámolószámla" szöveg szerepel, akkor a számlán szereplő mérő távmért, vagyis nem kell lejelenteni. Amennyiben az "SLP rész számla" szöveg szerepel, akkor a mérő helyi leolvasású, és le kell jelenteni felénk.
    Árammérő esetén, amennyiben az MVM számláján az "Áramdíj (idősoros)" szöveg szerepel, akkor a számlán szereplő mérő távmért, vagyis nem kell lejelenteni. Amennyiben az "Áramdíj (profilos)" szöveg szerepel, akkor a mérő helyi leolvasású, és le kell jelenteni felénk.

Ha nem tud belépni a felületre...

Az energia@servitor.hu email címen vagy a 20/230-90-92-es központi számon keressen minket. A kapcsolatfelvétel után segítséget tudunk adni a lejelentő felület használatával kapcsolatban, készíthetünk Önnek felhasználói hozzáférést, elfelejtett jelszavak esetén új beállítására adódik lehetőség.

 

Segítség a mérőállás lejelentő felület használatához:


segitseg-az-oraallas-lejelento-felulethez.pdf (284 kB)

 

 
Beszállítóink: