Szakértelem, Szolgálat, Servitor

Teljesítményoptimalizálás

A beszerzés mellett az energiagazdálkodás másik fontos területe a teljesítményoptimalizálás.

  • Az energia teljesítmény az egy óra alatt (műszaki és kereskedelmi szempontból) rendelkezésre álló villamos energia vagy földgáz mennyiségét jelenti, amely ideális esetben alkalmazkodik a tényleges fogyasztási igényekhez. A kívánt teljesítmény rendelkezésre állását a hálózati rendszer üzemeltetői (az Elosztók) biztosítják, így a lekötött teljesítmény költségei nem a kereskedelmi (energia) díjban jelennek meg, hanem elosztói (rendszerhasználati) díjaknál.
  • Mind a gáz mind pedig a villamos energia teljesítményre igaz, hogy a túl nagy lekötés felesleges kiadást, míg a túl kevés megspórolható büntetést jelent. Vagyis költséget csökkenteni nem csak az energiamennyiség felhasználásnál lehet (ez az energetika feladata) vagy a mennyiség megvásárlásánál (ez a beszerzésé), hanem a mennyiség elosztásánál/ütemezésénél is, ez az optimalizálás.
  • A vizsgálandó adatok meghatározása, azok elemzése, a rendszerhasználati díjak és büntetési tételek ismerete, valamint a szabályozási - rendeleti háttér értelmezése túlmutat az átlagos Felhasználók lehetőségein, ami érthető, hiszen ők nem ezen a területen dolgoznak. Mi viszont a Servitornál sokat foglalkozunk energiagazdálkodással, ez a napi munkánk része.
  • Ha szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@servitor.hu email címen.

 

Impresszum | Adatkezelési tájékoztató | Copyright 2024 Servitor Pro Multis Nonprofit Kft.